Sfințire bisericii Sfinții Arhangheli

† Sfințirea bisericii Sf.Arh.Mihail și Gavriil

După o perioadă de aproximativ 5 ani, prin mila bunului Dumnezeu am reuşit – după 2 ani - să ducem la finalizare lucrările la biserica Sfinţii Arhangheli, încununând acest proiect prin sfinţirea lăcaşului de cult, în 18 iunie 2006, în Duminica Tuturor Sfinţilor.A urmat apoi marea provocare a lucrărilor de întreţinere a bisericii de patrimoniu – Sfântul Nicolae. O numesc provocare pentru că nu am avut fonduri din afara parohiei – la fel s-a întâmplat şi la biserica Sfinţii Arhangheli – lucrările efectuate au cerut un risc deosebit datorită turnului şi acoperişului şi mai ales pentru că era vorba de un adevărat monument al tradiţiei creştine. Orice greşeală putea să ne coste, din toate punctele de vedere. Ne-a ajutat Dumnezeu să terminăm cu bine şi să scăpăm de toate piedicile întâlnite. Evenimentele legate de această sfântă biserică s-au desfăşurat şi s-au finalizat în anul 2007, cu aportul deosebit al domnului epitrop Untea Gheorghe care a lucrat cu timp şi fără timp.
În toată această perioadă s-a înfrumuseţat şi capela Adormirea Maicii Domnului prin sârguinţa unor creştine vrednice ale comunităţi noastre. Mai rămânea de îngrijit ansamblul casei parohiale, vechi de aproape 100 de ani. Aici lucrările vor dura mai mult pentru că e vorba de o consolidare serioasă sau de o construcţie nouă. Lucrările au început din fonduri proprii şi vor continua în funcţie de sursele care se vor ivi. În anul 2008 s-a dat curs proiectului de înfrumuseţare a parcului din faţa casei parohiale, ridicându-se o impunătoare cruce.
Vom continua si aici prin sprijinul consiliului parohial care, de altfel, a răspuns mereu chemării noastre şi de ce nu şi prin implicarea altor factori decizionali. Să nu uităm că în toată această perioadă au fost ajutate cu cereale şi bani mai multe case şi mănăstiri din afara localităţii. Suntem la un nou început de catehizare pentru toţi creştinii, lucrare spirituală care se desfăşoară în fiecare sâmbătă împreună cu slujba vecerniei. Nu putem ignora închegarea unui grup de tineri care susţin cântările la orice slujbă o săvârşim. Sperăm să continuăm aşa cum am început spre a da slavă lui Dumnezeu.

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

18 iunie 2006

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Întâmpinarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul


Cu voia Tatălui, ajutorul Fiului şi lucrarea Sfânţului Duh, în anul mântuirii 2006, s-au încheiat lucrările de restaurare la Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavril", Parohia Orbeni I, comuna Orbeni, Protopopiatul Bacau Sud.
Biserica a fost zidita la mijlocul secolului XX, prin grija vrednicului de pomenire, Pr. Constantin Ungureanu, cu sprijinul credincioşilor si a fost sfinţita la 4 decembrie 1960, de către P.S. Partenie Ciopron. Cu binecuvântarea P.S. Episcop Eftimie Romanului, între anii 1997-2006, bunii credincioşi ai acestei parohii, coordonaţi de preoţii Adrian Ghinea, Constantin Băncilă şi Daniel Nădejde, au efectuat lucrări de restaurare a sfântului lăcaş. In Duminica Tuturor Sfinţilor, 18 iunie 2006, s-a resfinţit această biserica de către P.S. Ioachim Băcăuanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. Binecuvântează, Doamne, bunăvoirea Casei Tale!" Amin!

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli-sobor de preoţi

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli-P.S.Ioachim Băcăuanul

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli-P.S.Ioachim Băcăuanul

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli-miruirea bisericii

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli-enoriaşi

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Sfinţire biserica Sf.Arh.-P.S.Ioachim Băcăuanul şi Pr.Nădejde Daniel

Sfinţire biserica Sf.Arhangheli

Sfinţire biserica Sf.Arh.-P.S.Ioachim Băcăuanul şi Pr.Nădejde Daniel