†Proiect social- excursie Durău

Astăzi 24 iulie 2011, în urma întâlnirilor de catehizare, din cele două mari proiecte ale Patriarhiei:
Hristos împărtășit copiilor și Alege școala, au plecat într-o tabară gratuită două fetițe ale parohiei noastre- MICU IOANA, TĂBĂCARU GEORGIANA.
MICU IOANA, TĂBĂCARU GEORGIANA
Într-un răstimp de 5 zile, se vor bucura de Durău și împrejurimile lui, precum și de activitățile organizatorilor și ne vor împărtăși din bucuriile și realizările lor atunci când vor reveni în sânul familiilor.
Mulțumim Bunului Dumnezeu că lucrează prin noi, oamenii, pentru împlinirea unor astfel de proiecte.
Preot paroh NĂDEJDE GEORGE DANIEL, MICU IOANA, TĂBĂCARU GEORGIANA

Preot paroh NĂDEJDE GEORGE DANIEL, MICU IOANA, TĂBĂCARU GEORGIANA

Proiect social- excursie Durău

Proiect social- excursie Durău

†Daruri de Crăciun

Un dar pentru întreaga creaţie: an de an,Parohia Orbeni I a făcut eforturi pentru a pune în practică Cuvântul Mântuitorului: “Lăsaţi copiii să vină la Mine”. În acest sens,cu ocazia vizitelor din Postul Crăciunului, preotul a avut discuţii cu mulţi dintre părinţi, care au înţeles necesitatea prezenţei copiilor în Sfânta Biserică. Dacă la început a fost primită cu reticenţă ideea unei colecte pentru a dărui celor mici câte ceva, iată că după 4 ani, în 2007, am ajuns la un număr de 90 de pachete din care nu lipsesc cărţi de rugăciuni, poveşti creştine, iconiţe, rechizite, etc. Întreaga Biserică s-a rugat Domnului cântându-I şi preaînălţându-L prin colinde pregătite şi de cadrele didactice din cadrul şcolii.
Toate s-au realizat din dragoste şi milă de la Domnul, dublate de voinţa creştinilor din Parohia Orbeni 1, fără o susţinere consistentă de la alte surse. De fiecare dată celor mici li s-a explicat că orice dar are origine în Dumnezeu iar “Moşul” e doar un mesager milostiv al Său. Sperăm ca pe viitor să amplificăm astfel de acţiuni, ajutaţi şi de alte medii care să mijlocească din toate punctele de vedere pentru toţi copiii. Naşterea Domnului

Naşterea Domnului

†Trup şi suflet în Biserică

Împărţirea de haine pentru cei nevoiaşi: Ţinând cont de faptul că sufletul se pregăteşte în trup pentru cele veşnice, încercând să răspundem unor chemări ale celor cu nevoi sociale, Parohia Orbeni 1, prin intermediul Serviciului social al Protopopiatului Bacău Sud şi cu ajutorul Consiliului parohial a împărţit, în luna iunie 2007, în jur de 100 de pachete cu haine pentru copii şi adulţi. Acţiunea a apropiat mai mult pe unii creştini de Sfânta Biserică, acordându-le încredere şi nădejdea că, atunci când trebuie, primesc un răspuns, o minune de la Tatăl ceresc. Şi un dar lumesc poate fi un început al drumului spre Dumnezeu !!!

Trup şi suflet Trup şi suflet
Trup şi suflet Trup şi suflet
Trup şi suflet Trup şi suflet
Trup şi suflet Trup şi suflet